Wil jij ook op een sympathieke en positieve manier jouw protest uiten? Zorg dan dat je een Gele Plu hebt!

Met ons vrijwilligersteam decoreren we handmatig opvouwbare gele parapluutjes met mooie positieve teksten als ‘Vrijheid’, ‘Verbinding’ en ‘Waarheid’, en met lieflijke icoontjes zoals elkaar omhelzende poppetjes, bloemetjes en hartjes.

Haal jouw Gele Plu op manifestaties waar wij aanwezig zijn (zie onze agenda). Wees op tijd, want OP = OP.
Kun je ons niet opzoeken op manifestaties, óf wil je veel Plu’s bestellen? Bericht ons en haal jouw Gele Plu(‘s) bij één van onze afhaalpunten.

BESTELLEN

Bestel hier jouw Plu!

   

  Hoeveel Plu’s wil je bestellen?

  Bestift

  Blanco

  Is jouw Gele Plu kapot? Bestel hier nieuwe onderdelen:

  Bovendopje

  Handvat

  De Gele Plu verzendt niet. Je kunt je Gele Plu of onderdelen ervan afhalen bij één van onze afhaalpunten. Kapotte Plu’s kun je ook inleveren bij een afhaalpunt. Wij recyclen dan de onderdelen. Je ontvangt het exacte afhaaladres na je aanvraag.
  Let op: onze reactie kan in je SPAM box terechtkomen.

  Afhaalpunt

  Versier je eigen Gele Plu!

  Vind je het leuk om zelf creatief bezig te zijn? Bestel dan een blanco Gele Plu en ga zelf met stiften aan de slag!
  Om je op weg te helpen kun je hier verschillende sjablonen downloaden om te gebruiken.

  STAP-VOOR-STAP

  Pimp mijn Plu

  Naast dat je je Gele Plu kunt stiften zijn er vele opties om je Gele Plu nog verder op te ‘pimpen’. Denk bijvoorbeeld aan een lichtslang voor de donkere avonden. Of een langere stok, zodat je Plu tijdens manifestaties niet in andermans ogen prikt. Of versier hem in de zomer met bloemen! Heb je zelf een tof idee? Laat het ons vooral weten en/of zien via

  Wil jij je Gele Plu graag hoog in de lucht houden zonder een lamme arm te krijgen?

  1. Koop bij de bouwmarkt een grijze elektrabuis (zijn groter in diameter dan de gele buizen) en klittenband.
  2. Zaag de buis op de gewenste lengte.
  3. Schroef het zwarte handvat van je plu.
  4. Steek de ‘steel’ van je plu in de buis.
  5. Plak de ene kant van het klittenband om de bovenkant van de buis (dus bij de nok van de plu).
  6. Knip de andere kant van het klittenband in de lengterichting en plooi het om de spijlen van de plu.
  7. De buis is nu te bevestigen middels het klittenband. Daardoor gaat je plu niet ‘vliegen’ bij een windvlaag. Tevens is het makkelijk weer te demonteren.

  Ook in het donker kan jouw Gele Plu stralen. Afgelopen winter hebben we al veel verlichte Gele Pluutjes gezien en bij deze willen we een handige tactiek met je delen die één van onze vrijwilligers heeft ontdekt. Zij kocht een ‘lichtslang’ van koperdraad waarbij acht draden ontsprongen uit een centrum (LED Cascade koperdraad…). Het koperdraad is makkelijk in vorm te krijgen en de acht draden komen overeen met de acht spijlen van onze Gele Plu’s.

  1. Draai het begin van alle acht draden aan de binnenkant om de nok van de Plu (eventueel met enkele knoop)
  2. Draai het batterijdoosje met de draad licht (niet strak) om de stok en plak het vast met tape.
  3. Haal de draden uit de war en verdeel ze over de acht openingen tussen de spijlen.
  4. Doe per spijl:

   a. Haal het uiterste lampje bij het uiteinde van de spijl achter langs de spijl om het puntje aan de buitenkant en weer achter de spijl langs en eventueel door het koperdraadje als een enkele knoop. Laat het lampje met het puntje van de spijl naar buiten steken.

   b. Pak de losse draad op 2-3 plekken en draai het op dat stuk om de spijl heen (ook niet strak). Wissel af met linksom en rechtsom erom heen slaan. Waar de spijl dubbel is (bovenaan) alleen om de onderste heen. Check regelmatig of de Plu nog open en dicht kan zonder dat er kracht op het koperdraad komt te staan.

  Na een regenbui klap je je mooi bestifte Gele Plu in om hem makkelijk mee naar huis te nemen. Ondanks onze watervaste stiften, kunnen de kleuren een beetje uitlopen als de plu nat ingeklapt blijft. Een Gele Plu-drager heeft ons geattendeerd op een simpel trucje: spuit je plu in met waterafstotende schoenspray en de kleuren zullen minder snel uitlopen.

  Is een metalen armpje van je plu losgekomen (niet gebroken), omdat het schroefje eruit is gevallen? Repareer hem dan eenvoudig met een metalen paperclip (zonder kunststof laagje) en een combinatietang.

  1. Schuif de losse armpjes op hun plek.
  2. Steek een stukje paperclip door de verbindingsgaatjes.
  3. Knip de paperclip op ongeveer 15 mm af en buig het metaal, zodat het vast komt te zitten en het armpje weer goed verbonden is.